Nov koronavirus SARS-CoV-2 se nezadržno širi in povzroča resno pandemijo v večini drzav sveta, se posebej pa so posledice bolezni vidne v Jugozahodni Evropi ( Italiji, Spaniji in Franciji). Žal je prišlo do epidemije virusa v zimsko-spomladanskem času, ko je naš organizem običajno imunsko najmanj odporen, predvsem v povezavi s pomanjkanjem ravnovesja vitaminov. Delovanje imunskega sistema je močno povezano z dovolj veliko količino vitamina C, pole tega študije kazejo, da potrebujemo tudi ostale vitamine, predvsem D in E. Seveda je ravnovesje in primerna količina vitaminov v organizmu nujna ze v običajnih razmerah, v času grožnje z okužbo z novim koronavirusom pa tem bolj. Prav tako je znanstveno dokazano, da cink kot en od nujnih mineralov pripomore k zmanjšanem razmnoževanju novega koronavirusa. To resda velja ob dodatku zdravila, ki ga bo po presoji predpisal zdravnik, prisotnost zinka in vitaminov v telesu pa daje primerno osnovo za boljše spopadanje s trenutno virusno boleznijo.

prof. dr. Borut Štrukelj mag. farm

AstraVita MULTI+ vsebuje priporočen dnevni odmerek vitaminov in mineralov. Posamezne oblike vitaminov in mineralov v AstraVita MULTI+ so prilagojene najhitrejši absorpciji, zato zagotavljajo boljšo biološko uporabnost.

 

AstraVita IMUNO ACTIV je prehransko dopolnilo, ki vsebuje izvlečke rastline Boswellia serrata, starodavnega indijskega drevesa, ki ga v ajurvedski medicini poznajo in uporabljajo že stoletja. Izdelek je namenjen vsem generacijam, otrokom nad osem let, aktivni populaciji in starejšim. Primeren je za diabetike in osebe z laktozno intoleranco in celiakijo, saj ne vsebuje sladkorja, laktoze in glutena.